Leta i den här bloggen

tisdag 29 april 2008

Säkerheten!

Ja, ombord på tåget krävs viss kunskap om säkerheten, tro det eller ej! Det är mycket att hålla reda på, både vad gäller säkerheten ombord , som att hålla koll på vad som händer utanför tåget.

En del tror nog att vi bara "lullar" runt i tåget och klipper nån biljett här och där, ler och är lite småtrevliga och thats it. Jo, men tjenare!
Det är massor med paragrafer om ditt och datt som ska nötas in, och detta uppdateras en gång per år, då vi drillas i 2 dagar med efterföljande skriftligt prov, där våra hjärnor sätts på prov.

Nu hade turen kommit till mig och några kollegor, här skulle nötas paragrafer så nästan vänster hjärnhalva loggade ur sig själv! Nåja, fullt så hårt var det inte, men klurigt emellanåt.

Till saken hör ju att vi har någon som ska lära oss allt detta, och iår hade två personer fått uppdraget. De ville väl dela på det, för de visste hur krävande vi elever kan vara!;)

De två som fick det ärofyllda jobbet, var en ombordare och en förare som jobbar med oss även till vardags, så vi känner varann sen innan. Tur det, för när det blir dags för såna här "sammankomster", är det lätt hänt att saker och ting "spårar ur".......

Så även denna gång, det dröjde väl inte länge förrän skrattsalvorna ekade i korridoren, och det spreds en god stämning i gänget. Det avhandlades förutom avgångssignalering och bomfällningar, även en del om skogsturer, nakna män, ekorrar,sensuella utrop och en del annat som ej lämpar sig för tryck!

Två skojiga dagar, där vi även förhoppningsvis lärt oss nåt nyttigt!

Å vet du, det bästa av allt: jag klarade provet!puhhhh!

Må så gott!

Inga kommentarer: